Тонове хартиени бюлетини отлежават в общинските хранилища в цялата страна. Три

...
Тонове хартиени бюлетини отлежават в общинските хранилища в цялата страна. Три
Коментари Харесай

В тоалетната ще се бършем със стари бюлетини

Тонове хартиени бюлетини отлежават в общинските складове в цялата страна. Три седмици преди вота 2 в 1 в общинската администрация в Русе би трябвало да се освободи място за новите бюлетини. Старите обаче не могат да бъдат унищожени, тъй като в града няма подобаваща площадка, оповестява Българска национална телевизия.

" По мемоари са се унищожавали посредством изгаряне в ТЕЦ-а в Русе, само че към този момент не се унищожават по този метод ", разяснява Ердинч Мевлюдов, шеф " Административно обслужване ", Русе.
От Общината в Русе са сключили контракт с лицензирана компания за заличаване на архивни документи, която транспортира изборните бумаги в Плевен.



Отпечатаните на специфична хартия и с воден знак бюлетини ще бъдат рециклирани по екологична технология и ще се трансфорат в тоалетна хартия, салфетки и мокри кърпички.

" Вчера изнесохме от предните локални избори бюлетините. 220 чувала, 5-6 палета са. Като численост са някъде към 145-150 хиляди бюлетини ", добави Ердинч Мевлюдов.
Над 710 милиона лв. са изхарчените от страната за 7-те вота през последните 3 години.

По закон старите бюлетини се пазят до идващите планувани избори. Някои от книжата обаче се пазят и по-късно.

" Протоколи от съвещания на политическите партии, за състава на общинската изборна комисия, за състава на секционните изборни комисии, за регистрация на партиите ", сподели още Ердинч Мевлюдов.
За провеждането на изборите на 9 юни са планувани 98 милиона 179 хиляди лв..
ТЕМА преди 10 минути 446 преди 13 часа 1494 преди 16 часа 1339
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР